Algemeen

Reizen met kinderen

Op vakantie met je kind of kinderen is een grote gebeurtenis. Voor kinderen is dit vaak spannend, maar dit geldt meestal net zo goed voor de ouders. Vooral de weg naar vakantie toe is voor ouders vaak een hekelpuntje wanneer er kinderen meereizen. Kinderen zijn ongeduldig en houden er niet van om zo lang stil te zitten. Gelukkig bestaan er genoeg oplossingen zoals kinderspeelgoed speciaal voor in de auto of het vliegtuig. Begin op tijd met de voorbereidingen hiervan voor als je nog dingen moet aanschaffen. Zo kan je met een gerust hart op vakantie. Hier vind je een aantal tips voor onderweg met de kinderen.

Uitrusten

Moe en uitgeput op vakantie gaan kan een grote veroorzaker van ruzies worden voor de reis. Zorg ervoor dat zowel jij als de kinderen genoeg nachtrust hebben gehad de dagen voor vertrek. Wanneer je in de nacht gaat vliegen zorg je er natuurlijk voor dat je oordopjes en een oogmasker meeneemt zodat de kans op wat uurtjes slaap wat groter is. In de auto kan je je kinderen helpen door kussentjes en dekentjes mee te nemen. Als je met de auto op reis bent moet je rekening houden met tussenstops zodat jij en de kinderen de kans krijgen om de benen te strekken en wat frisse lucht binnen te krijgen. Zo hou je het gezelliger in de auto. Met het vliegtuig moet je opletten dat je op tijd incheckt zodat je met het hele gezin bij elkaar zit.

Speelgoed

Je kinderen kun je gedurende de reis het beste bezighouden met voldoende speelgoed. Kies voor wat speelgoed wat je samen met je kind kan spelen zoals memory of een ander kaartspel. Dit neemt weinig ruimte in beslag maar kan je kind wel voor langere tijd vermaken. Vergeet ook niet om wat mee te nemen wat je kind zelf kan doen, zoals een kleurboek. Zo heb jijzelf ook nog voldoende tijd om wat te lezen of uit te rusten. Je kunt natuurlijk ook een tablet meenemen zodat de kinderen wat filmpjes kunnen kijken, maar probeer te voorkomen dat zij dit uren achter elkaar doen. Je kunt voor vertrek ook met je peuter op zoek naar peuter speelgoed dat je kind zelf uitkiest. Een nieuw speelgoedje betekent vaak dat kinderen er in het begin nog uren plezier aanhebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *