Algemeen

Vergeet dit niet te regelen voor je op vakantie gaat met de auto

Vakantie, Caravan, Wohnmob, Stacaravan, Blauwe, Zomer De meeste mensen kijken altijd enorm uit naar hun vakantie, maar daar gaat meestal wel een hoop voorbereiding aan vooraf. Wanneer je met de auto op vakantie gaat zul je een aantal zaken goed moeten voorbereiden voordat je daadwerkelijk aan de reis kan beginnen. In dit artikel geef ik je de zaken die je niet moet vergeten!  

Ben je goed verzekerd?

Een auto moet altijd minimaal WA-verzekerd zijn om op de weg te mogen rijden. Wanneer je op vakantie gaat, is het handig om nog even na te kijken hoe de verzekering is geregeld wanneer je buiten de landsgrenzen gaat. Vergelijk autoverzekeringen met elkaar, zodat je zeker weet dat je de juiste verzekering af hebt gesloten.  

In de zomer

Wanneer je in de zomer op reis gaat met de auto heb je over het algemeen te maken met hoge temperaturen en kan het snel warm worden in de auto. Dit kan er ook voor zorgen dat je motor of accu oververhit raakt. Wat kun je het beste doen als de motor oververhit is? Schakel dan terug naar meer toeren, zet de airco uit, zet de kachel op de warmste stand en zet de blower vol aan. Op deze manier kan de motor zijn overtollige warmte kwijt. Mocht dit niet werken, is stoppen de enige mogelijkheid.  

In de winter

Wanneer je in de winter op reis gaat met de auto zul je aan andere dingen moeten denken dan wanneer je in de zomer op reis gaat. Wanneer je op wintersport gaat met de auto zul je ongetwijfeld sneeuw tegenkomen, zorg er daarom altijd voor dat je sneeuwkettingen in de auto hebt liggen. Ook zul je in de bergen gaan rijden en dit vergt een ander soort rijstijl. Zo kun je beter in een lagere versnelling de berg op rijden, dan in een lagere versnelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *