Algemeen

Rondreis: ga je alleen of met een groep?

Ben je van plan om een mooie rondreis te maken, en twijfel je tussen een individuele rondreis of een groepsreis? Beide keuzes hebben zo hun voordelen, maar ook wel enkele nadelen. Kijk dus goed wat het beste bij je past.

Met zijn allen

Denk je bij een rondreis meteen aan een groepsreis? Vaak wordt er bij rondreizen inderdaad in groepen gereisd, onder begeleiding van een al dan niet lokale gids. Veel mensen geven hier ook de voorkeur aan, omdat ze op deze manier zelf lekker kunnen relaxen, en zich geen zorgen hoeven te maken over het dagelijkse vervoer van A naar B, en ook nog eens zeker weten dat alles goed voor hen geregeld is. Zeker op rondreis in een ver land met een taalbarrière kan het prettig zijn om als groep te reizen, onder begeleiding van iemand die de taal spreekt en de lokale gebruiken kent. Gaat er iets dan niet helemaal volgens plan, is er altijd iemand waar je op kunt terugvallen. Daarnaast vinden veel mensen het ook simpelweg gezellig om als groep te reizen. Dit geldt vaak, zonder iedereen over 1 kam te scheren, voor wat oudere reizigers. Zij boeken vaak graag een groepsreis. Al zijn er ook genoeg uitzonderingen te bedenken! Een groepsreis kan als nadeel hebben dat je je hele vakantie zit opgescheept met mensen die je vooraf niet kent, en waar je ter plekke misschien wel een enorme hekel aan blijkt te hebben. Niet iedereen kan zich hier even makkelijk overheen zetten, en een verpeste vakantie kan dan zomaar op de loer liggen. Zonde! Het advies is, als je met een groepsreis mee gaat, dan ook om vooral niet te veel op je reisgenoten te letten. Zitten er leuke mensen tussen waar je het goed mee kunt vinden? Dan is dat een mooie bonus, die jouw vakantie extra fijn vindt. Vind je weinig aansluiting bij je reisgenoten, of zitten er zelfs types tussen die je niet kunt luchten of zien? Sluit je er lekker voor af, en geniet vooral van het land. Dat is tenslotte de reden dat je de reis hebt geboekt.

Alleen

Weet je van jezelf dat je je snel ergert aan mensen, en vind je het een vreselijk idee om iedere dag dezelfde groep personen om je heen te hebben? Dan zijn individuele rondreizen misschien meer jouw ding. Over het algemeen wordt het reisschema dan al helemaal voor je vastgelegd, heb je de beschikking over vervoer en zijn ook de overnachtingen geregeld, maar reis je wel individueel, of met je reisgeno(o)t(en) natuurlijk. Droom je al jaren van een mooie rondreis Zuid-Afrika, en komen er in die droom geen andere mensen of een georganiseerd vervoer per bus voor? Dan maak je de rondreis gewoon lekker individueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *