Algemeen

Hoeveel koffers neem jij mee op vakantie?

Het is altijd nogal wat: je koffer (of koffers) inpakken voordat je op vakantie gaat. Hoe krijg je alles dat je de komende dagen of weken nodig gaat hebben in de beperkte ruimte die je koffer je geeft gepropt? En hoe houd je ondertussen ook nog eens rekening met de eisen van de vliegtuigmaatschappij, in het geval van een vliegreis? Op vakantie met het vliegtuig Ga je op vakantie met het vliegtuig, dan vereist het inpakken van de koffers extra aandacht. Je mag tenslotte niet zomaar alles meenemen aan boord, en ook aan de bagage die in het vrachtruim mee gaat zijn eisen verbonden. Naast wettelijke bepalingen die bij iedere maatschappij gelden (denk aan: geen scharen, messen, vloeistoffen in je handbagage) zijn er ook per maatschappij regels die je goed in de gaten moet houden. Het gaat hier met name om het aantal koffers dat je mee mag nemen, maar ook om de formaten hiervan. Dit laatste is vooral van belang bij handbagage, de bagage die je tijdens de vlucht bij je houdt in de cabine. Waar we voorheen vooral een handtas of een tasje met wat kleine dingen voor onderweg (een boek bijvoorbeeld of een spelletje) meenamen, is het door het nieuwe bagagebeleid voor veel mensen een sport geworden om zoveel mogelijk bagage mee te nemen in hun trolley aan bood, zodat zij geen koffer hoeven in te checken als ruimbagage. Hiervoor betaal je tegenwoordig vaak extra, dus dit is een handige manier om geld te besparen. Alhoewel dit niet werkt als je lang op vakantie gaat, kan het bij een tripje van een weekend of een paar dagen wel lukken. Let hierbij goed op, want je mag niet zomaar alles in je handbagage meenemen. Denk er ook aan om de formaten van je trolley even goed na te meten en te vergelijken met de eisen die de airline stelt. Deze kunnen namelijk nogal onderling verschillen. Vloog je vorig jaar met maatschappij A kon je misschien je Samsonite trolley makkelijk meenemen. Maar ga je dit jaar met maatschappij B, dan kan het zo maar zo zijn dat je trolley vijf centimeter te lang of te breed is en wordt geweigerd. Hoe pak je in? Om zoveel mogelijk kleding in je koffer mee te nemen, kun je speciale zakken kopen die je vacuüm kunt zuigen met de stofzuiger. Zo voorkom je dat je lucht meeneemt in je koffer, terwijl in die ruimte ook kleding had kunnen zitten. Een vergelijkbaar effect bereik je door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Op deze manier ‘pers’ je er ook veel meer lucht uit, en heb je bovendien een grotere kans dat je kleding zonder al te veel kreukels je eindbestemming bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *