Algemeen

Voor het eerst kamperen? Hier een aantal dingen die de meeste vergeten

Kamperen is voor vele Nederlanders de ideale manier om hun vakantie te vieren. Met de camper naar Spanje of met de tent naar Frankrijk. Het ontspannende van het kamperen is het niets hoeven. Of je nou pas om half 3 s ’middags je caravan uitkomt met je haar rechtovereind of halfnaakt op je luchtbed op het water ligt te dobberen. Het maakt niemand wat uit. Toch is het handig om als beginnende kampeerder te weten wat je nou écht mee moet nemen. Hier een aantal tips waarvan u nu misschien zegt dat het volkomen logisch is, wordt dit alsnog nogal vaak vergeten.

Verlengsnoeren

Dit is natuurlijk iets wat veel mensen vergeten aangezien er thuis een stopcontact op elke hoek zit. Wees niet bang om er voldoende mee te nemen. Hoe wilt u anders uw telefoon, koelkast of radio voorzien van stroom. Ook is het bij de winkel op de camping een stuk duurder dan thuis.

Lange broeken

‘Ah joh het zal daar vast lekker weer zijn’. Natuurlijk gaat iedereen ervan uit. Maar wat zou het toch jammer zijn als het een dag of paar dagen even niet meezit. Heeft u net die excursie gepland en dan stort het met bakken uit de hemel. Grote kans dat het in de avond ook soms flink kan afkoelen.

Box/radio

Thuis op werk of een dagje lekker winkelen, overal om u heen hoort u muziek. Waarschijnlijk vind u dit fijn. Vergeet dan ook niet om het mee te nemen op vakantie. Een box of een radio komt altijd wel van pas.

Toiletpapier

Ja daar hebben we hem hoor. Het welbekende wc rol verhaal. Op iedere camping gebeurt hetzelfde. We moeten allemaal naar het toiletgebouw lopen om onze behoeftes te doen. Toch naar als u daar op het toilet zit zonder toiletpapier.

Luchtbed

Een luchtbed om op te slapen,  op het water of lekker voor de caravan/tent chillen met een boekje erbij. Altijd handig en vaak ook nog is zeer compact. Luchtbedden zijn er in alle soorten en maten.

Contant geld

In Nederland staan er meer dan genoeg pinautomaten in iedere stad of dorp. Misschien staan die op uw vakantiebestemming wel 30 km verderop. Cash geld is dus geen overbodige luxe.

EHBO doos

Bij een klein ongeval toch wel enorm handig. Ook als is het alleen voor het verbinden van een vinger waarin gesneden is.

Skottelbraai

Een BBQ meenemen? Waarom neemt u niet gewoon een skottelbraai mee? BBQ’en, pannenkoeken maken of gewoon een lekkere Hollandse pot.

Gasflessen

Dit is ook een ding dat iedereen vergeet. Skottelbraai staat klaar. Maar ja? Zonder gasfles kom je niet zo ver. Ook is het handig om er meer mee te nemen aangezien ze vaak sneller leeg gaan dan verwacht. Of kijk alvast in de buurt waar ze gasflessen verkopen. Nu hopen dat u na het lezen van dit artikel niets vergeten bent. Bent u nou alsnog wat vergeten? Maak dan op vakantie zelf een lijstje met wat u dagelijks gebruikt. Zo vergeet u niks voor volgend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *