Algemeen

Kroatië: om deze redenen moet jij je volgende vakantie naar dit land boeken

Wanneer het gaat om een zonvakantie in Europa dan denken de meeste mensen nog aan de Spaanse Costa’s of een van de Griekse eilanden. Steeds vaker gaan we echter richting het oosten van Europa. Het land dat de laatste jaren het sterkst in populariteit is gestegen is Kroatië.  Dat is niet zonder reden. Er kan dan ook gezegd worden dat deze populariteit de komende jaren nog hard zal groeien. Waarom dat zo is leggen we uit aan de hand van onze onderstaande argumenten om de volgende zomer jouw vakantie naar Kroatië te boeken.

1) Een land met veel authenticiteit

Een van de voornaamste redenen waarom Kroatië volgens veel mensen zo mooi is, komt vanwege de authenticiteit die het land heeft. Je vindt er eeuwenoude steden die op een prachtige locatie zijn gelegen aan de Adriatische Zee. De bekendste stad op dit vlak is de stad Dubrovnik. De oude stadsmuren rondom deze stad maken het een prachtig plaatje om te zien op afbeeldingen.  Steden als Rovinj en Pula zijn ook zeer indrukwekkend. Hoewel deze beide plaatsen niet over stadsmuren beschikken heeft Pula een indrukwekkend eeuwenoud colosseum en Rovinj wordt door velen het mooiste plaatsje van Kroatië genoemd. Het is prachtig gelegen aan het water en van een afstand zie je de oude kerk boven het plaatsje uitsteken. Kroatië heeft nog veel meer authenticiteit te bieden. Ook de hoofdstad van het land Zagreb is absoluut het bezoeken waard. Met bezienswaardigheden, zoals de Stenen Poort uit de 13e eeuw en de diverse musea. 

2) Het land van de Nationale Parken

Voor natuur zit je hier helemaal goed. Met in totaal 8 Nationale Parken is er meer dan genoeg natuur te vinden. Van deze parken staat er 3 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit zijn de Plitvicemeren, Paklenica en de Noordelijke Velebit. Voor iedereen is het een aanrader om ergens in Kroatië eens een bekend natuurgebied op te zoeken.

3) Een unieke roadtrip

Heb jij er al wel vaker aan gedacht om een onvergetelijke roadtrip te maken met de auto? Doe je koffers dan maar in de achterbak van je auto en begin je trip. De afstand is perfect om met de auto te gaan. Vanuit Nederland is het ongeveer 14 tot 15 uur rijden naar Kroatië. Je kunt eventueel onderweg nog ergens een overnachting boeken op een locatie waar je ook tijd door wilt brengen. Tijdens je roadtrip kom je door een groot gebied van Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Met de auto aangekomen? Lees hier nog meer tips voor in het land zelf.

4) Voordeliger van veel andere bestemmingen

Hoewel de prijzen op vakantiebestemmingen in Kroatië de laatste 10 jaar hard zijn gestegen, zijn veel bestemmingen nog altijd goedkoper dan bijvoorbeeld de Spaanse Costa’s of badplaatsen in Griekenland en Italië. Naast dat je dus zelf het avontuur aan kunt gaan om met de auto te gaan, kun je over het algemeen ook meer doen voor je geld in Kroatië.

5) Prachtige stranden

Kroatië heeft verder ook prachtige stranden die net zo lekker zijn om te bezoeken als de stranden in andere bekende Europese landen. Het mooiste strand is volgens velen Zlatni Rat dat op het eiland Brač is gelegen. Dit strand heeft een puntige vorm en zul je vast en zeker al eens voorbij hebben zien komen op reclamefolders e.d. van Kroatië. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *