Algemeen

De drie mooiste bezienswaardigheden in China

Een van de mooiste landen om te bezoeken is China. Naast dat het een rijke cultuur heeft, kun je ook eindeloos ronddwalen in de prachtige steden en op zoek gaan naar de mooiste trekpleisters. In dit artikel gaan we kijken naar de drie mooiste bezienswaardigheden in China en wat deze bezienswaardigheden zo bijzonder maakt.

De Chinese muur

Een van de meest bekende bezienswaardigheden is natuurlijk de Chinese muur. Deze muur van ruim 6000 kilometer lang, is ooit gebouwd als verdediging. Wanneer we de natuurlijke muren als bergen en rivieren meetellen is de totale lengte bijna 9000 kilometer. De muur bouwen is natuurlijk een lange klus geweest en heeft naar schattingen zelfs 10 jaar geduurd. De gehele Chinese muur bezoeken is niet mogelijk. Door weersomstandigheden en andere ellende zijn er gedeeltes van de muur ingestort. Het makkelijkst is de muur te bereiken vanuit Beijing, maar wanneer je puur voor de muur komt is er ook nog een mogelijkheid om te kamperen naast of op de muur.

Glazen brug

Voor de echte durfvals mag de Glazen brug in China absoluut niet missen. Deze 430 meter lange brug gemaakt van, je raadt het al, glas, is een echte toeristentrekker. Je kan een kaartje kopen bij de brug zelf en wanneer je door de beveiligingspoortjes bent, kun je over de brug lopen. Je kan van de ene kant van de brug naar de andere kant lopen en weer terug. Wanneer je hoogtevrees hebt, is de Glazen brug absoluut geen aanrader omdat je dus echt 300 meter naar beneden kunt kijken.

Beijing

Wanneer je naar China komt voor de Chinese muur, maar ook andere dingen wil bekijken, dan is Beijing als uitvalsbasis absoluut de aanrader. Naast dat je er gemakkelijk vandaan naar de Chinese muur kan, is de stad zelf ook een bezienswaardigheid. Ondanks dat het ondertussen een grote, moderne wereldstad is geworden, kun je er nog een hele hoop bekijken vanuit de oudheid van China. Wanneer je op zoek bent naar winkelcentra en uitgaansgelegenheden dan ben je in Beijing ook absoluut aan het juiste adres.

Tot slot

Wanneer je gaat rondreizen door China zijn er natuurlijk nog een hele hoop andere bezienswaardigheden, maar deze 3 mogen absoluut niet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *