Algemeen

De beste surfspots in Europa

Wanneer we het hebben over surfen, denk je waarschijnlijk al gauw aan een land ver weg waar het surfen goed mogelijk is, maar ook gewoon binnen Europa is surfen mogelijk. In deze blog gaan we kijken naar de beste surfspots in Europa en vindt je dus verschillende reistips op een plek.

Surfen in Europa

Zo hoef je dus helemaal niet ver te reizen om een mooie plek te vinden om te surfen. Natuurlijk zijn er ook prachtige stranden buiten Europa, zoals de stranden van Kenia. Maar ook binnen Europa zijn er voldoende mogelijkheden om jouw surfplank te pakken en de zee in te duiken.

Ierland

Bijvoorbeeld in Ierland. En dan om precies te zijn in het plaatsje Bundoran. Deze stad staat er namelijk om bekend om surfers te ontvangen. Er bevindt zich een heuse surfcultuur binnen deze stad. Na het surfen zelf kun je lekker bijkomen in een van de pubs met andere surfers.

Engeland

Ook in Engeland vind je een hoop surfplekken met als absolute favoriete regio: Cornwall. Deze regio bevindt zich aan de Atlantische oceaan en leent zich daardoor als favoriet onder de surfers. Mocht je verschillende stranden zoeken dan kun je terecht in Newquay wat tevens wordt gezien als hoofdstad van deze surf regio. Je vindt er daarom ook mogelijkheden om surfspullen te huren. Na het surfen kun je ook in Cornwall genieten van Fish and chips of andere culinaire uitjes.

Spanje

Mocht je iets meer op zoek zijn naar warm weer dan kom je al gauw in Spanje uit. Het plaatsje San Vicente is een absolute favoriet onder de surfers. Naast een heerlijke Spaanse eetcultuur vind je een prachtige zee om te genieten van de golven. Op de achtergrond zie je de Picos bergen wat zorgt voor een prachtig uitzicht.

Portugal

Portugal heeft verschillende plaatsen waar je als surfer goed terecht kan. Nazare en het schiereiland genaamd Peniche. Prachtig weer met een mooie zee zorgen voor een fijne surf situatie.

Tot slot

Al met al zijn er nog een hoop andere plekken in Europa waar je prachtig kunt surfen. Neem gauw een kijkje op een van de verschillende plekken in Europa voor de ultieme surf belevenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *