Algemeen

Introductiekamp

Een spannende tijd breekt aan, je gaat aan een nieuwe studie beginnen. Waar je tijdens de middelbare schoolperiode bijna alle klasgenoten al kende van de basisschool, moet je nu op nul beginnen. Je gaat naar een stad voor de nieuwe uitdaging. Dikwijls is dat niet de dichtstbijzijnde stad maar staat de opleiding van je keuze in een andere provincie waardoor je al helemáál niemand kent. Gelukkig geldt dat niet voor jou alleen, voor iedereen is het nieuw. Bijna alle MBO’s, HBO’s en universiteiten beginnen het nieuwe jaar met een introductieweek. Een ontspannen manier om de school, de studiegenoten en de nieuwe omgeving te leren kennen. Hoe een school dat invult is altijd anders: van dagactiviteiten tot een volledige week op een accommodatie. Eén ding heeft elke introductieweek gemeen: de groepsaccommodatie is bedoeld om elkaar beter te leren kennen. In korte tijd moet je ontdekken wat de karaktereigenschappen zijn van je studiegenoten. Dikwijls worden activiteiten tijdens introductiekampen georganiseerd om samenwerking te bevorderen, iets waar je de hele studietijd wat aan hebt. Geen studie bestaat nog alleen nog uit kennis halen uit boeken. Tegenwoordig wordt overal projectmatig gewerkt en dat doe je zelden in je eentje. Activiteiten tijdens de introductieweek doe je ook niet in je eentje. Samen bouw je een hoge stapel van bierkratten, los je puzzels op, loop je op oriëntatietocht door de stad en maak je samen plezier. Uiteraard wordt de plaatselijke horeca met een bezoek vereerd want ook dat is een belangrijke vindplaats voor nieuwe contacten. Hoe spectaculair een introductieweek verloopt is afhankelijk van de organisatie. Er zijn talloze mogelijkheden om een introductiekamp in te vullen en daarom is het handig als de school gekozen heeft voor een accommodatie waar je van alle gemakken voorzien bent. Waar je zowel de activiteiten kunt houden maar ook kunt eten en overnachten. In een aangename omgeving, komt de ontspanning vanzelf en wordt het leggen van contacten makkelijker. Hoewel de mogelijkheid er is, komt er van slapen niet al te veel: dat komt volgende week wel. Nu is het tijd voor (ont)spanning en het aangaan van nieuwe relaties. Vraag maar na: de studievriendschappen van je vader, opa of oom, die hem nog altijd zeer dierbaar zijn, zijn waarschijnlijk ontstaan in die eerste week van de nieuwe studie; een echt vriendenweekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *