Algemeen

Wat maakt New York nou zo fantastisch

New York behoort tot één van de grootste toeristische trekpleisters van de wereld. De grootste stad van de Verenigde Staten trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het mag dan wel een grote stad zijn, toch is niet iedereen direct zo gecharmeerd van New York. Twijfel jij ook nog of je binnenkort een bezoek moet brengen aan ‘the city that never sleeps’? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk op een rijtje wat New York nu eigenlijk zo fantastisch maakt. Op basis hiervan kun jij straks makkelijker kiezen of het jou een goed idee lijkt om naar de grootste stad van de Verenigde Staten af te reizen.

Talloze bezienswaardigheden

Alleen al vanwege de bezienswaardigheden in de stad is New York zeker de moeite van het bezoeken waard. Jij kent deze Amerikaanse stad ongetwijfeld van het Vrijheidsbeeld, maar uiteraard biedt New York jou vele malen meer dan dat. Zo kun je ook een bezoek brengen aan het Empire State Building. Dit gebouw behoort tot de hoogste van de stad. Vanaf het buitendek en de bovenste verdieping heb je een adembenemend uitzicht over de New York. Verder is ook Times Square zeker een bezoekje waard. Dit geldt eveneens voor het 9/11 Memorial Museum, dat is opgericht na de aanslagen op de Twin Towers. Ook mag jij het Central Park niet overslaan, want dit is een bijzonder stukje groen in het drukke New York.  

Een andere cultuur

ny-2 Naast het feit dat er in New York van alles te zien is, kom je ook in een hele andere cultuur terecht. Dit is zeker het geval wanneer jij de Nederlandse cultuur gewend bent. In Amerika is het namelijk allemaal ‘bigger and better’. Althans, dat vinden de Amerikanen. Een bezoekje aan deze stad leert jou al snel genoeg dat het er in ieder geval allemaal een stuk grootser aan toe gaat dan jij gewend bent. Dit cultuurverschil is hartstikke leuk om eens mee te maken. Ga vooral ook eens uit eten in een restaurant. De porties die je hier voorgeschoteld krijgt zijn niet mals. Durf jij het aan?

Dag en nacht van alles te doen

Een van de vele bijnamen van New York is ‘the city that never sleeps’. Waarom de stad zo genoemd wordt? Dat merk jij snel genoeg wanneer je er eenmaal bent. Het is overdag een drukte van jewelste, maar ook in de avond en zelfs ’s nachts is het er nog ontzettend druk. Je kunt zelfs tot laat op de avond terecht bij de meeste bezienswaardigheden. Ideaal natuurlijk wanneer jij slechts een paar dagen in New York verblijft. Daarnaast is het nachtleven van de grootste stad van Amerika zeker een bezoekje waard. Je kijkt hier namelijk je ogen uit, zeker wanneer je enkel het nachtleven van een Nederlandse stad gewend bent. Je vindt er namelijk niet alleen kleine cafés en kroegjes, maar ook immense clubs en enorme casino’s.

Je hoeft niet lang te wachten

Doordat het dag in dag uit druk is in New York, sta jij mogelijk niet te springen om naar deze stad af te reizen. Dat is natuurlijk begrijpelijk. In de stad zelf merk je echter maar weinig van de drukte. Ondanks dat de vele toeristen allemaal naar dezelfde bezienswaardigheden gaan, hoef jij hier doorgaans niet lang te wachten. Althans, niet wanneer je over een New York City-pas beschikt. Met deze pas mag jij bij veel bezienswaardigheden namelijk de wachtrij overslaan. Je kunt in dat geval via een speciale ingang naar binnen, waardoor jouw wachttijd aanzienlijk beperkt wordt. Ook bespaar je met zo’n pas op de entreekosten voor bezienswaardigheden. Reden genoeg dus om een New York City-pas aan te schaffen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten waar zij zo’n pas kopen. Wil jij ook een New York City-pas aanschaffen? Kijk dan eens op www.newyorkcity-pas.nl.

Vliegtickets worden steeds goedkoper

De kans is groot dat jij vooral aanhikt tegen de prijs van een stedentrip naar New York. Logisch, want dit is ook niet bepaald goedkoop. Het is het geld echter dubbel en dwars waard. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer opties om geld te besparen op een bezoekje aan New York. Ten eerste worden de vliegtickets steeds goedkoper. Dit maakt het natuurlijk aantrekkelijker om die kant op te gaan. Ook op het verblijf in de grootste stad van Amerika kun jij echter besparen. Boek niet de eerste de beste overnachtingsmogelijkheid, maar kijk altijd verder. Je zult zien dat de prijzen behoorlijk verschillen. En dan heb je natuurlijk nog de New York City-pas. Met dit pasje bespaar je al zo enkele tientallen euro’s op jouw bezoeken aan New York. Dit is dus zeker de moeite waard wanneer jij met een grote club die kant op gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *