ReistipsReisverhaal

Tenerife; een prachtig eiland!

Tijdens het uitzoeken van mijn vakantie naar Tenerife werd ik overgehaald door mijn vriendin. Ik wilde zelf naar een ander gebied, maar ik luisterde toch maar. En wat had zij een gelijk zeg! Tenerife is echt een prachtig eiland. Niet alleen mooie stranden, maar ook nog eens gezellige dorpjes en prachtig natuur!

Spaanse gedachtes

Voor mijn reis naar Tenerife had ik het gevoel dat het vrijwel identiek zou zijn aan veel Spaanse badplaatsen (waar ik zoals je merkt niet echt fan van ben). Maar het lijkt echt een compleet andere wereld. Ik zou eerder zeggen dat Tenerife een Caribisch gevoel heeft in de plaats van een Spaanse Badplaats. Sorry Tenerife!

Bizar landschap

Tenerife heeft een vrij droog klimaat en dit geeft het eiland een prachtig, maar bizar landschap. De droge gebieden lijken wel op maanlandschappen. Dit in combinatie met grote kloven en prachtige bergen laten je soms ademloos om je heen kijken naar al het natuurschoon. Tenerife heeft echt een landschap die ik nog nooit elders heb gezien.

Heerlijke stranden

Natuurlijk hoort bij een vakantie ook een dag of meerdere dagen relaxen op het strand. Lekker een boekje lezen en het zoute water inspringen. Mijn aanrader is om dan naar Playa de las Teretisitas te gaan. Het is een toeristisch eiland waar het soms vrij druk kan zijn, maar het is er prachtig! Het strand is enorm diep, zodat er altijd voldoende ruimte is en het is voorzien van fijn zand. Met de bergen om je heen geeft het tevens een uniek uitzicht vanuit het water!

Verassend veel cultuur

Verspreid over het eiland tref je veel culture erfgoeden aan. Naast de prachtige gebouwen in de dorpen en stadjes, mag een bezoek aan de piramides de Güímar ook zeker niet ontbreken! De piramides zien er niet uit zoals je denkt dat deze eruit zien, zoals in Egypte. Het zijn terrasvormige piramides die elk zijn eigen doel had. Door onderzoek is bij een paar van deze piramides ontdekt waarvoor zij diende. Dit wordt dan ook duidelijk uitgelegd op informatie borden rondom de piramides. Ik zal nog niks verklappen, maar het is erg interessant! Kortom, een bezoek aan Tenerife is zeker de moeite waard! Mijn vakantie naar Tenerife was geweldig en ik heb er echt van genoten!

Een gedachte over “Tenerife; een prachtig eiland!

  1. Tenerife is inderdaad een aanrader! Ik ben er vorig jaar ook geweest en vond de omgeving echt prachtig. Het is lekker weer, je kunt er heerlijk eten en er is veel te zien en te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *