Algemeen

Vakantie naar Engeland: van bruisende badplaatsen tot levendig Londen

vakantie engeland

Prachtige kustgebieden

Een vakantie naar Engeland betekent op en top genieten. Niet alleen van de prachtige natuur, maar ook van schilderachtige dorpjes die overal in het land te vinden zijn. Met name de kustgebieden zijn echt de moeite waard. In het zuidoosten van Engeland zijn bruisende badplaatsen te vinden, zoals Brighton en Hastings. Liefhebbers van adembenemende natuurgebieden kunnen hun hart ophalen in Schotland, waar menig berg te vinden is. Een vakantie naar Engeland is bovendien niet compleet zonder een bezoek aan een van de nationale parken.

Vliegtuig, boot of trein?

Op vakantie naar Engeland kun je op verschillende manieren. Zo kun je met het vliegtuig gaan, maar het is ook een optie om met de veerboot of de trein te gaan. Het maakt eigenlijk niet uit – de bestemming blijft hetzelfde: een land vol romantische tradities, levendige dorpjes volop karakter en een serene rust. Een autorondreis is ook een mooie manier om Engeland te ontdekken. Zie je jezelf al door het Engelse platteland rijden? Je rijdt van plaatsje naar plaatsje en overnacht in de meest sfeervolle bed & breakfasts, waar je geniet van een typisch Engels ontbijtje. Of huur een cottage en waan je even een echte Engelsman! En ben je een wandelaar? Dan kom je zeker aan je trekken in Engeland, want ook voor wandelvakanties biedt het land volop mogelijkheden.

Londen, here we come!

Die rust is in de hoofdstad Londen natuurlijk ver te zoeken, want in deze geweldige metropool is altijd wel iets te doen en te zien. Loop over de Tower Bridge, geniet van een op en top Engelse afternoon high tea in warenhuis Harrods of dompel je onder in historie bij de Tower of London. Vergeet vooral ook niet de kroonjuwelen te bekijken! Een vakantie naar Engeland is een bijzondere beleving.

Sportbeleving

In Londen kan je genieten van de mooiste sporten ter wereld. Zo heeft Londen diverse grote voetbalclubs, zoals Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur. Daarnaast vindt er uiteraard ieder jaar Wimbledon daar plaats. Wimbledon tickets dien je hier wel ruim van te voren aan te schaffen, want ze vliegen de deur uit.

Een gedachte over “Vakantie naar Engeland: van bruisende badplaatsen tot levendig Londen

  1. Wat ik heel erg merk is dat veel mensen zo ver weg mogelijk willen. Maar uit eigen ervaring weet ik dat vakanties dicht bij huis ook supergaaf kunnen zijn! Zo is mijn favoriete vakantie samen met mijn gezin naar Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *