Algemeen

Waarom naar Curacao op vakantie?

Elk jaar gaan er tienduizenden naar Curacao om lekker vakantie te houden. Dit is niet zo heel gek aangezien het hier gemiddeld 30 graden is, gedurende het gehele jaar. Dus als u een zonvakantie zoekt, dan heeft u in Curacao deze garantie. Maar naast zon, zee, strand heeft het eiland nog veel meer te bieden.

Wat te doen op Curacao?

Op het eiland wordt alles met de auto gedaan, daarom is het 100% aan te raden om een auto te huren. Dit zorgt voor vrijheid en hoeft u niet de hele tijd op hetzelfde stukje te leven. Een auto is dus echt nodig om het echte Curacao te leren kennen. Mogelijk verblijft u in of nabij Willemstad. Hier zijn al vele activiteiten te doen. Zoals het centrum (punda en otrobanda) bezoeken, hier zijn ook diverse musea. Misschien wilt u wel met dolfijnen zwemmen, dit kan bij het Seaquarium wat is gelegen aan het mambo beach boulevard. Het eiland is zo een 60km breed en daarom is het prima mogelijk om het gehele eiland te zien. Tijdens de rondrit om het eiland kan er aan de zuidkust bij leuke strandjes gestopt worden. Ook is er aan de route via het noorden genoeg te zien, zo kunt u in het christoffelpark  rondrijden en in de ochtend zelfs de hoogste berg van Curacao beklimmen. Iets verder doorrijden na het christoffelpark en dan kunt u de Boca Tablas zien, hierbij beukt de woeste zee tegen de noordkust aan.

Veiligheid

Steeds meer populaire vakantiebestemmingen worden overkoepeld met een angstig gevoel en dreiging voor aanvallen. Dit is op Curacao totaal niet het geval, aangezien het in het caribisch gebied ligt. Het voordeel is dan ook nog eens dat het buiten het orkaangebied ligt. Dus ook van orkanen is op Curacao geen spraken. Er is wel wat meer criminaliteit dan in Nederland, maar dit is puur een kwestie van nadenken en niks achterlaten in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *