Reistips

Afwisselende vakantie aan het Balatonmeer in Hongarije

balatonmeer-hongarije-08
Waar bekende vakantiebestemmingen als (Zuid-)Frankrijk, Italië en Spanje nog altijd mateloos populair zijn, neemt ook de populariteit van Oost-Europa steeds verder toe. Eén van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Oost-Europa is het Balatonmeer in Hongarije. Dit langgerekte meer in het westen van het land is één van de grootste meren van de regio en bij de lokale bevolking al uiterst populair.   Vakantie aan het Balatonmeer Het Balatonmeer is gelegen in een afwisselend gebied met prachtige natuur, pittoreske dorpjes en bruisende stadjes. Om deze reden trekt het meer een grote verscheidenheid aan toeristen aan. Natuurliefhebbers kunnen uren wandelen of fietsen door de bossen en heuvels aan zowel de noord- als zuidzijde van het meer. Jongeren kunnen met name aan de zuidzijde van het meer kiezen uit een grote hoeveelheid uitgaansgelegenheden. Vooral het stadje Siófok is erg populair, vanwege de jaarlijkse zomerfestivals die hier georganiseerd worden.   Jonge gezinnen kiezen meestal voor een vakantie aan de zuidzijde van het Balatonmeer, waar het water ondieper is en de omgeving veelzijdig. De noordzijde van het Balatonmeer is rustiger, maar heeft een rijkere natuur. Op de flanken van gedoofde vulkanen kan eindeloos gewandeld, gefietst of gemountainbiked worden. Het Balatonmeer bevindt zich op ongeveer een uur rijden van Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Veel toeristen combineren hun vakantie bij het Balatonmeer met een stedentripje naar het prachtige Boedapest. Trek minimaal een volledige dag uit voor een bezoek aan de veelzijdige en bovendien uitgestrekte stad.   Campings Balatonmeer Rond het Balatonmeer zijn enkele tientallen campings te vinden, waarbij de meeste campings zich ten zuiden van het meer bevinden. Over het algemeen staan de campings vanwege de grote hoeveelheid toerisme in de regio goed bekend, hoewel het verstandig is om bij het boeken recensies van eerdere gasten te lezen.   Vakantiehuisjes Balatonmeer Het aanbod van vakantiehuisjes rond het Balatonmeer is erg groot. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen huizen die door lokale bewoners worden aangeboden en vakantiehuisjes die zich in een vakantiepark of op een camping bevinden. Vakantiehuisjes op een camping of vakantiepark zijn vaak van goede kwaliteit, maar particuliere vakantiehuisjes bevinden zich vaak op mooiere locaties  
Balatonmeer - Flickr
Balatonmeer – Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *