Algemeen

Santorini (Thira)

Op zoek naar een mooie strandvakantiebestemming om met je geliefde heen te gaan? Je kunt naar de andere kant van de wereld gaan en een maandsalaris besteden om daar te komen of je kunt het dichterbij zoeken en de stranden van Europa ontdekken. Je zal verbaasd zijn hoeveel bijvoorbeeld Griekenland te bieden heeft met haar 6000 eilanden. Vulkanisch eiland met zwarte stranden Een eiland dat verdient gemeld te worden is het eiland Santorini (ook bekend als Thira of Thera). Denk aan prachtige heuvels met witte huisjes grenzend aan mooi blauw water en zwarte stranden. Zwarte stranden? Maar dat is toch niet iets positiefs om te benoemen? Nee, niet als je opzoek bent naar parelwitte stranden die met blote voeten aanvoelen alsof je op fluweel loopt. Maar ben je op zoek naar aparte stranden, zie dan de schoonheid van de zwarte stranden van Santorini, die gevormd zijn door de vulkaanuitbarsting. Het ontstaan van Santorini is zeer interessant wat het eiland nog aantrekkelijker maakt om te ontdekken. Er zijn namelijk verschillende verhalen, mythes eigenlijk, waaronder dat het eiland eigenlijk Atlantis zou zijn geweest. Wat het verhaal ook mag zijn geweest, Santorini is werkelijk de moeite waard om te bezoeken.
Santorini
Santorini

3 gedachten over “Santorini (Thira)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *