Algemeen

Ontdek Nederland te fiets!

Van over de hele wereld komen toeristen naar Nederland om te fietsen. Het landschap is toegankelijk, de fietspaden en wegen zijn van hoge kwaliteit en nergens is het verkeer zo ingespeeld op fietsers als in Nederland. Bij een fietsvakantie in eigen land denk je misschien vooral aan toeristen op fietsen in Amsterdam, aan tulpenvelden, kaasmarkten en molens. Maar Nederland heeft veel te bieden, ook wanneer je het land al goed kent. Wij geven enkele tips.

Een rondje IJsselmeer

Een populaire fietstocht in eigen land is bijvoorbeeld het rondje IJsselmeer. Aan de vroegere Zuiderzee liggen vele aantrekkelijke havenstadjes die hun charme ook vandaag de dag nog niet verloren zijn. Een fietsvakantie langs de voormalige Zuiderzee leidt langs vaderlandse historie in vijf provincies: Noord-Holland, Friesland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. In diverse varianten wordt ook een bezoekje gebracht aan plaatsen als Urk in de nieuwe provincie Flevoland en de echte liefhebbers kunnen kiezen voor een extra lange route via Texel en Vlieland. Fiets over dijken en fietspaden door een afwisselend landschap van moerasland, natuurparken, boerderijen en oude vissersdorpen en leer meer over de geschiedenis van Nederland.

De Veluwe en IJsselvallei

De Veluwe en het stroomgebied van de rivier de IJssel behoren tot de mooiste gebieden van Nederland en lenen zich perfect voor een fijne fietsvakantie. Een afwisselend landschap van uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen vormen een prachtig contrast met de uiterwaarden en moeraslanden van de IJsselvallei. De natuur wisselt zich af met historische steden als Zutphen en Deventer.

De Waddeneilanden

Wist je dat het unieke landschap op en om de Waddenzee door Unesco tot werelderfgoed is verklaard? De Nederlandse waddeneilanden lenen zich uitstekend voor een heerlijke fietsvakantie. Lekker uitwaaien langs de kustlijn van Friesland en Groningen, op de boot en natuurlijk op de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en misschien ook het Duitse eiland Borkum. Een ideale bestemming voor liefhebbers van de zee.

Meer weten over fietsvakanties in Nederland?

Deze reizen en diverse andere worden aangeboden door Eigen-Wijze Reizen. Dit Nederlandse reisbureau is hét adres voor fiets- en wandelvakanties in heel Europa. Tijdens de individuele fietsvakanties fiets je zonder gids met een routebeschrijving en een kaart. Je bepaalt zelf je reisgezelschap en geniet op die manier van het ultieme vrijheidsgevoel. Overnachten doe je in sfeervolle en gemoedelijke hotels en de trektochten worden aangeboden met bagagevervoer. Zo ga je onbezorgd op vakantie! » Bekijk alle fietsvakanties in Nederland

2 gedachten over “Ontdek Nederland te fiets!

  1. Fiets zelf graag door ons kleine kikkerlandje. Dank voor deze top suggesties. Heb het rondje IJsselmeer genoteerd en hoop deze aan te doen in augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *