GastblogReistips

Hua Hin

1Naamloos Hua Hin is de oudste badplaats van Thailand. Hua hin is niet alleen populair bij toeristen maar ook bij locals die in het weekend het drukke stadsleven achterlaten voor een weekendje strand. Hua Hin heeft niet de mooiste stranden van het land maar is de perfecte mix van stad en strand. Hua Hin is door de komst van de koning, die de stad gebruikt als zomerverblijf, uitgegroeid van een klein vissersdorp tot een badplaats met alle faciliteiten die je kan wensen.

Bezienswaardigheden Hua Hin

Omdat een ticket Thailand steeds goedkoper wordt en Hua Hin op slechts drie uur rijden van Bangkok ligt is het steeds populairder geworden onder toeristen. Hoewel Hua Hin jaarlijks veel bezoekers trekt uit binnen- en buitenland heeft het wel een groot deel van de authenticiteit behouden. Uiteraard heeft de stad nu resorts, hotels en hostels maar de gemoedelijke sfeer van een vissersdorp is er nog steeds. Hua Hin is geen stad die uitblinkt in bezienswaardigheden. Eeuwenoude tempels vind je hier niet en er zijn geen spectaculaire bergen of rijstvelden. Toch zijn er een aantal dingen die het bezoeken zeker waard zijn. Wij hebben een Top 3 met bezienswaardigheden op een rijtje gezeten

1. Kaeng Krachan National Park

Met bijna 3.000 vierkante kilometer aan prachtige natuur is het Kaeng Krachan National Park één van de grootste parken van Thailand. De natuur is hier schitterend met grotten, bossen, watervallen en een groot stuwmuur. Het is de beste plek in Thailand om vogels te spotten en je kan er zelfs kamperen! Vanuit Hua Hin is het makkelijk te bereiken.

2. Hua Hin Night Market

Een night market is altijd een waar spektakel. Je vind er echt van alles, van eten tot kussentjes en van Boeddhabeelden tot DVD’s. De night market ligt in het centrum bij Petchkasem Road. Het begint om 18:30 en elke verkoper stalt zijn of haar producten uit. Je kan er niet alleen leuke dingen kopen maar ook heerlijk eten. De restaurantjes in de straat zijn aanraders!

3. Het Maruekhathaiyawan paleis

In 1920 trok de toenmalige koning Rama VI naar Hua Hin tijdens de zomer. Hij bouwde uiteraard een zomerpaleis; het Maruekhathaiyawan paleis. Het is overigens ontworpen door een Italiaan en heeft er is veel goud in verwerkt zoals dat vroeger vaker gebeurde met paleizen. Het ligt bij de zee en de wegen naar de zee zijn erg mooi. Als je het strand even zat bent is dit een mooie bezienswaardigheid. Naamloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *