Algemeen

Mijn vakantiejurkje

Met mijn beste vriendin was ik afgelopen zomer op vakantie in een niet nader te benoemen mediterraan badplaatsje. Op een middag was ik alleen in het stadje, de vriendin had meer zin in een boekje in ons huisje, en ik had shopzin. Ik slaagde meteen; in een pittoresk straatje kocht ik een allerfrivoolst nieuw jurkje. Niets extravagants, maar wel zwierig en vrouwelijk; ik was er helemaal mee in mijn nopjes. Ik trok het jurkje meteen aan, en liep er de rest van de dag in. In eerste instantie merkte ik er niks van, maar gedurende de dag werd ik steeds vaker nagefloten. Mannen die omkeken ook en wezen zelfs. Natuurlijk best leuk, die aandacht en op vakantie kan het me ook niet zoveel schelen als thuis. Maar ik werd er toch een beetje ongemakkelijk van. Tegen de avond kwam ik thuis in ons huurhuisje en bij binnenkomst vertelde ik het hele gebeuren aan mijn vriendin. Die kwam niet bij van het lachen, en proestte het eerst drie keer uit, voor ze mijn niet-begrijpende blik kon beantwoorden en vertellen wat er was. Toen ze eindelijk was uitgelachen, zei ze (nog steeds giechelend): “Kijk eens in de spiegel.” Ik keek, en zag dat de slip van de jurk in mijn slipje zat. Ik had de halve dag in m’n ondergoed geparadeerd! Bij thuiskomst heb ik niets over mijn blunder verteld. Maar m’n beste vriendin en ik moeten er nog altijd om lachen. En elke keer dat ik het jurkje zie hangen in de kast, denk ik eraan terug. Het is nog steeds één van m’n favorieten. (dit verhaal is anoniem ingestuurd)