Algemeen

Reizen als vrouw in je eentje

Als vrouw alleen gaan reizen was me door zo’n beetje iedereen afgeraden. Niet alleen was het volgens iedereen gevaarlijk, het was ook geváárlijk. Hadden ze al gezegd dat reizen voor een vrouw alleen gevaarlijk was? Om het nog erger te maken had ik ook nog niks geboekt en ging ik bovendien per motor. Dat is net iets minder erg dan liften, maar toch nog veel erger dan op een bustour langs ravijnen. Toen ik uiteindelijk mijn koffers had opgeladen en op pad ging, voelde ik me zo vrij als een vogeltje. En ik kan het iedere vrouw aanraden om het een keertje te doen. Niet alleen zijn mensen heel gastvrij voor een vrouw alleen; áls je dan een keer pech hebt tijdens je reis, dan tuimelen ze over je heen om je weer op weg te helpen. En natuurlijk is het uitkijken voor iets te vriendelijke boswachters, maar daar ben je als vrouw wel aan gewend. Ik ben zelfs een keer meegegaan met een vreemde naar huis! Ben bij hem blijven eten en heb geslapen in het logeerbed. Het was heel gezellig en ik heb een aantal fantastische Tjechische scheldwoorden geleerd. Maar ik durf dat natuurlijk niet aan mijn ouders te vertellen. Gelukkig bestaan er dan blogs over reizen. Heb ik het toch kunnen delen! Reizen als vrouw in je eentje? Ik zeg: doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam verificatie *